Povrati, zamjene, reklamacije

KAKO NAPRAVITI ZAMJENU PROIZVODA?

Ukoliko ste naručili neodgovarajuću veličinu, boju proizvoda ili zbog nekog drugog razloga želite napraviti zamjenu u ponudi imamo dvije vrste zamjene pošiljke:

  1. Pošiljku nam vratite na adresu s koje je poslana (J. Vargovića 2, 48000 Koprivnica) o vlastitom trošku, a po primitku pošiljke ćemo Vam poslati novu bez odgode i dodatnih troškova dostave putem BOX NOW paketoma.
  2. Možemo napraviti i ZAMJENSKU GLS pošiljku, a Vi ćete pripremiti staru pošiljku koju ćete predati kuriru prilikom dolaska nove. Iz NOVE pošiljke ćete morati izvaditi adresnicu (naljepnicu s adresom) i predati kuriru zajedno sa starom pošiljkom. Na adresnici je naša adresa za povrat pošiljke da ju ne morate Vi printati. Kuriri će znati da je pošiljka zamjenska te će Vam pomoći u procesu. Zamjenska pošiljka se plaća 8.5 eura.

REKLAMACIJA

Ako proizvod zbog male nepažnje naših radišnih ruku nije u potpunosti savršen ili ste zbog nepažnje zaprimili krivi proizvod javite nam se putem e-maila info@lollipop.hr ili telefonskim pozivom radnim danom od 7-15h na broj 048296366 te ćemo dogovoriti besplatnu zamjenu proizvoda.

Kupac ima pravo na reklamaciju u zakonskom roku (Članak 10. NN 19/2022). Reklamacija se mora najaviti prije povrata i poslati na podrska@lollipop.hr . Nakon zaprimanja povrata i pregleda robe ćemo odgovoriti na reklamaciju i izvršiti povrat novaca za proizvod/e, ali ne i za dostavu. Sve informacije pogledajte pod “Povrat proizvoda”.

Ako je Kupac greškom primio krivi proizvod, a ne želi zamjenu nego povrat, smatramo da se radi o povratu proizvoda i vrijede svi uvjeti za standardan povrat opisani niže.

UPUTE O RASKIDU UGOVORA/ POVRAT

Imate pravo jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana, ne navodeći razloge za to.

Pravo na jednostrani raskid istječe nakon 14 dana od dana kad ste stekli, ili od dana kad je treća osoba od Vas imenovana, a različita od dostavljača, stekla fizički posjed robe.

Za ostvarenje prava na jednostrani raskid, morate nas (Lollipop d.o.o. Augusta Šenoe 6A, 48331 Gola, Hrvatska OIB: 05587556988 podrska@lollipop.hr ) obavijestiti jasnom izjavom kao što su pismo poslanom poštom ili e-mailom o svojoj odluci da jednostrano raskidate ugovor. 

U slučaju jednostranog raskida ugovora nadoknaditi ćemo cijeli iznos troškova proizvoda, ali ne i dostave jer je to prolazna stavka kurirske službe, bez nepotrebnih odgađanja i ni u kojem slučaju ne kasnije od 14 dana od dana kad smo obaviješteni o Vašoj odluci o jednostranom raskidu ovog ugovora. Povrat sredstava ćemo izvršiti koristeći isti način plaćanja koji ste Vi koristili za početnu transakciju, osim ako nije izričito ugovoreno drugačije; u svakom slučaju, nećete snositi nikakve dodatne naknade kao rezultat takvog povrata troškova. Pravo na povrat troškova zadržavamo do primitka povrata robe.

U slučaju da ste naručenom narudžbom iznad 100 eura ostvarili besplatnu dostavu, a vraćenim proizvodima ta narudžba više nije iznad navednog iznosa, povrat sredstava će se umanjiti za dostavu u iznosu 5.5 € tj. 7 € ukoliko je narudžba plaćena GLS pouzećem ili kreditnom karticom.

Robu trebate poslati nazad o vlastitom trošku i to bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju ne kasnije od 14 dana od dana kad ste nas obavijestili o Vašem jednostranom raskidu ugovora. Rok je ispunjen ako pošaljete robu natrag prije isteka roka od 14 dana.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje proizlazi iz rukovanja robom, osim rukovanja koje je potrebno radi utvrđivanja prirode, karakteristika i primjene robe.

Opranu i nošenu robicu nije moguće vraćati, kao i personalizirane proizvode ili one rađene po narudžbi.

Povrat i zamjena robe kupljenih na posebnim akcijama nisu mogući, osim ako u uvjetima akcije nije navedeno drukčije.

Povrat prethodno zamjenjenih proizvoda nije moguć.

Predložak obrasca o raskidu

Ovaj obrazac trebate ispuniti i vratiti nam ga samo ako želite raskinuti ugovor:

Lollipop d.o.o. Augusta Šenoe 6A, 48331 Gola, Hrvatska OIB: 05587556988 podrska@lollipop.hr

Ja/Mi (*) ovim izjavljujem/izjavljujemo (*) da raskidam (*)svoj/naš ugovor:

za prodaju sljedeće robe (*):

za pružanje sljedeće usluge (*):

naručene dana (*) /primljene dana (*):

Naziv potrošača:

Adresa potrošača:

Potpis potrošača (samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru):

Datum

________________________________

* prekrižiti nepotrebno