Povrati, zamjene, reklamacije

Kako zamijeniti proizvod zbog nedostatka ili neodgovarajuće veličine?

Ako proizvod zbog male nepažnje naših radišnih ruku nije u potpunosti savršen ili ste naručili neodgovarajuću veličinu javite nam se putem e-maila info@lollipop.hr ili telefonskim pozivom radnim danom od 8-16h na broj 048296366 te ćemo dogovoriti zamjenu proizvoda. Kako smo mi jako mala obiteljska firma troškove zamjene proizvoda se dijele po pola:

Pošiljku nam vratite na adresu s koje je poslana (J. Vargovića 2, 48000 Koprivnica), a po primitku pošiljke ćemo Vam poslati novu bez odgode i dodatnih troškova dostave.

Možemo napraviti i ZAMJENSKU GLS pošiljku, a Vi ćete pripremiti staru pošiljku koju ćete predati kuriru prilikom dolaska nove. Jedino što još trebate napraviti je iz NOVE pošiljke izvaditi adresnicu (naljepnicu s adresom) i predati kuriru zajedno sa starom pošiljkom. Na adresnici je naša adresa za povrat pošiljke da ju ne morate Vi printati.

Kuriri će znati da je pošiljka zamjenska te će Vam pomoći u procesu.

ZAMJENSKA POŠILJKA je zbroj dviju dostava pa jedan iznos snosite Vi kao KUPAC (5.5 EUR), a drugi iznos snosimo mi (Lollipop d.o.o.).

Zamjensku pošiljke je moguće iskoristiti samo jednom po kupovini.

Upute o raskidu

Imate pravo jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana, ne navodeći razloge za to.

Pravo na jednostrani raskid istječe nakon 14 dana od dana kad ste stekli, ili od dana kad je treća osoba od Vas imenovana, a različita od dostavljača, stekla fizički posjed robe.

Za ostvarenje prava na jednostrani raskid, morate nas (Lollipop d.o.o. Augusta Šenoe 6A, 48331 Gola, Hrvatska OIB: 05587556988 info@lollipop.hr ) obavijestiti jasnom izjavom kao što su pismo poslanom poštom ili e-mailom o svojoj odluci da jednostrano raskidate ugovor. U tu svrhu možete koristiti priloženi oblik obrasca za raskid, no to nije obavezno.

Kako bi udovoljili roku za jednostrani raskid, dovoljno je da nas obavijestite o korištenju Vašeg prava na jednostrani raskid prije isteka roka za jednostrani raskid.

Učinci raskida

U slučaju jednostranog raskida ugovora nadoknaditi ćemo cijeli iznos troškova proizvoda, ali ne i dostave jer je to prolazna stavka kurirske službe, bez nepotrebnog odgađanja i ni u kojem slučaju ne kasnije od 14 dana od dana kad smo obaviješteni o Vašoj odluci o jednostranom raskidu ovog ugovora. Povrat sredstava ćemo izvršiti koristeći isti način plaćanja koji ste Vi koristili za početnu transakciju, osim ako nije izričito ugovoreno drugačije; u svakom slučaju, nećete snositi nikakve dodatne naknade kao rezultat takvog povrata troškova. Pravo na povrat troškova zadržavamo do primitka povrata robe ili do dostave dokaza o tome da je roba poslana, ovisno o tome koji događaj nastupi ranije.

Robu trebate poslati nazad HP-om o vlastitom trošku i to bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju ne kasnije od 14 dana od dana kad ste nas obavijestili o Vašem jednostranom raskidu ugovora. Rok je ispunjen ako pošaljete robu natrag prije isteka roka od 14 dana.

U slučaju da ste naručenom narudžbom iznad 70 eura ostvarili besplatanu dostavu, a vraćenim proizvodima ta narudžba više nije iznad navednog iznosa, povrat sedstava će se umanjiti za dostavu u iznosu 5.5 €.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje proizlazi iz rukovanja robom, osim rukovanja koje je potrebno radi utvrđivanja prirode, karakteristika i primjene robe.

Oprana i nošena robica se ne može vratiti, a povrat se ne može napraviti ni za personalizirane proizvoda ili one koje radimo po narudžbi.

Predložak obrasca o raskidu

Ovaj obrazac trebate ispuniti i vratiti nam ga samo ako želite raskinuti ugovor:

Lollipop d.o.o. Augusta Šenoe 6A, 48331 Gola, Hrvatska OIB: 05587556988 info@lollipop.hr

 

Ja/Mi (*) ovim izjavljujem/izjavljujemo (*) da raskidam (*)svoj/naš ugovor:

za prodaju sljedeće robe (*):

za pružanje sljedeće usluge (*):

naručene dana (*) /primljene dana (*):

Naziv potrošača:

Adresa potrošača:

Potpis potrošača (samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru):

Datum

________________________________

* prekrižiti nepotrebno

Isključenje/istek prava na jednostrani raskid:

Sukladno članku 79. stavak 1. Zakona o zaštiti potrošača pravo na jednostrani raskid je isključeno za ugovore o isporuci robe koja nije unaprijed proizvedena i koja je izrađena po specifikaciji potrošača, po njegovom izboru ili je prilagođena potrošaču, roba kojoj istječe rok upotrebe, za ugovore čiji je predmet zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave.

Dobrovoljno pravo na povrat do 100 dana od primitka robe

Pored gore spomenutog zakonskog prava na jednostrani raskid, omogućujemo Vam i dobrovoljno jamstvo povrata u roku od 100 dana od dana primitka robe. Ugovor također možete raskinuti po isteku roka od 14 dana za jednostrani raskid vraćanjem robe u roku 100 dana od dana primitka robe (rok počinje teći na dan primitka robe) ako je roba potpuna i u izvornom pakiranju, ako nije korištena ili oštećena te ako ne predstavlja robu izrađenu po specifikaciji potrošača ili je prilagođena potrošaču. Pravovremena otprema dovoljna je za ispunjenje roka. Roba mora biti otpremljena na: Lollipop d.o.o. Augusta Šenoe 6A, 48331 Gola, Hrvatska. Ugovoreno dobrovoljno jamstvo povrata nema utjecaja na Vaša zakonska prava i tražbine. Zakonsko pravo jednostranog raskida kao i zakonsko pravo jamstva ostaju Vam nepromijenjeni na raspolaganju.